Όντας μεγαλωμένος στην Ελλάδα αλλά παρακολουθώντας Αμερικανικό κινηματογράφο (ναι, τσουτσούνια της ψαγμενιάς, γουστάρω μπλοκμπάστερς, εντάξει;;; ) πιστεύω ακράδαντα ότι καμία σκηνή δράσης δε θα μπορούσε να λειτουργήσει στη χώρα μας. Και θα εξηγηθώ αμέσως.

Καταρχάς, άντε βάλε τον Μπάτμαν να οδηγήσει στην Πειραιώς και να προλάβει έγκλημα, με τέτοια πήχτρα κίνηση! Για να μην αναφερθώ στα φανάρια… Που νταξ, πουτσατουκιόλας, ο Μπάτμαν είναι, τα προσπερνάει, αλλά μέχρι να φτάσει στον τόπο του εγκλήματος, θα χάσει πολύτιμο χρόνο ανταλλάσσοντας σταυροκάντηλα με τους οδηγούς που παραλίγο να τρακάρει. Και σιγά μην του δώσουν προτεραιότητα, εδώ δε δίνουν στα ασθενοφόρα…

Ο δε Σπάιντερμαν δε θα μπορούσε να κινηθεί μέσα στην πόλη πρώτον, λόγω του ότι δεν παίζουν ουρανοξύστες να πετάξει ιστό και δεύτερον επειδή θα έμπλεξε στα καλώδια της ΔΕΗ και των τρόλεϋ. 

Σε περιπτώσεις ακραίων καταστροφών κτιρίων, που μεταξύ μας, πάντα οι καλοί ευθύνονται γι’αυτό, οι ήρωες θα τα έβρισκαν σκούρα με τις γιαγιάδες που θα τους κυνηγούσαν επειδή χάλασαν το βιός τους.

Οι δε ταξιτζήδες δε θα βοηθούσαν ιδιαίτερα στις καταδιώξεις…

-Γρήγορα, ακολούθησε εκείνο το αυτοκίνητο!

-Φιλαράκι, εγώ μόνο αεροδρόμιο πάω…

-Έστω, ακολούθα το μέχρι να χρειαστεί να βγεις αεροδρόμιο!

Λίγο παρακάτω…

-Ωπ! Φίλε, αν το παλικάρι που κάνει σήμα είναι στο δρόμο μας, να το πάρω;

-Πάρτο αλλά γρήγορα. Τους χάνουμε!

-Φίλος, που πας;

-Κηφισιά.

-Έλα, εγώ για αεροδρόμιο είμαι αλλά θα κάνουμε μια παράκαμψη για πάρτη σου!

…κι όλα αυτά, με Στανίση στο τέρμα!

Εννό και είται ότι σε καμία περίπτωση δε θα είχαμε καταδίωξη από μπατσικό λόγω υπέρβασης ταχύτητας! «Σιγά μην τρέξω να πιάσω το μαλάκα! Όλο και κάποια κάμερα ασφαλείας που λειτουργεί δε θα υπάρχει στο δρόμο; Να του στείλουν το μπουγιουρντί στο σπίτι του καβλοτίμονου!» θα έλεγε ο μπάτσος και δίκιο θα είχε. Πού να τρέχεις τώρα με πετσοκομμένο μισθό…

Σε περιπτώσεις βόμβας που στάλθηκαν στο στόχο με ταχυδρομείο,  η αναζήτηση του αποστολέα θα καθυστερούσε δραματικά λόγω της παραδοξότητας ότι δε σε εξυπηρετεί απαραίτητα το υποκατάστημα που βρίσκεται πιο κοντά σου ή στον ίδιο ταχυδρομικό κώδικα! Έτσι, ο ντετέκτιβ θα έμενε τουλάχιστον μια μέρα πίσω μέχρι να βρει το αρμόδιο υποκατάστημα ΕΛΤΑ για να αναζητήσει τον evil αποστολέα του φονικού πακέτου. Κι αν ερχόταν η σειρά του να εξυπηρετηθεί εγκαίρως… Τι πα να πει αστυνομική αναζήτηση;;; Το νουμεράκι σου και στην ουρά κύριος! Αμ μπράβο!

Βέβαια, υπάρχει μία και μοναδική περίπτωση που ανταποκρίνεται στην Ελληνική πραγματικότητα. Ο βραδύπους δημόσιος υπάλληλος από τη Ζωούπολη. Ονόματι Φλας. Φυσικά κι αυτό το παράδοξο είναι αυθεντικά ρωμέικο! Και (spoiler alert) σαν σωστός δημόσιος υπάλληλος, έχει κάνει και τις καβάτζες του για να αγοράσει ακριβό σπορ αμάξι… Δόξα και τιμή στον μόνο true ελληναρά χαρακτήρα ξένης παραγωγής!

Advertisements