Από τεσσάρω χρονώ σκατούλι, όταν είδα στο περίπτερο εκείνο το πολύχρωμο περιοδικό των εκδόσεων Καμπανά με έναν ήρωα με μπλε και κόκκινη στολή κι έμβλημα μιαν αράχνη, είμαι φαν των Marvel Comics. Με τα χρόνια, παρακολούθησα δεκάδες τίτλους, σειρές, καρτούν και ταινίες γύρω από τους αγαπημένους ήρωες. Φέτος, το MCU πρόκειται να μεγαλώσει κατά τρεις ταινίες. Ας γράψω κάτι γι’αυτό λοιπόν!

Guardians of the Galaxy 2

Ααναμένεται τον Μάη. Συνέχεια της πρώτης ταινίας. Θα δούμε τον Groot μωρό στη γλάστρα και την υπόλοιπη παρέα σε ακόμα μια διαγαλαξιακή περιπέτεια. Από το τρέιλερ και μόνο, αναμένεται και αυτή η ταινία χαβαλετζίδικη.

Τι λένε οι φήμες: Μάλλον θα γνωρίσουμε τον μπαμπά του Star-Lord. Στο cast εμφανίζεται το όνομα Simon Williams. Χμμμ…

Ευσεβείς πόθοι: Περισσότερη sci-fi δράση. Να κάνει την εμφάνισή του ο ξεχασμένος πλέον υπερήρωας Wonder Man (Simon Williams που λέγαμε παραπάνω; ). Να αυτομολήσει κάποιος από το Nova Corps στη Γη. 

Spider-Man: Homecoming

Ιούλιο θα δούμε το νέο reboot του Spider-Man. Ο Tom Holland έδωσε εξαιρετικά πρώτα δείγματα στο Civil War και έπεισε και τον πλέον απαιτητικό ότι κάνει για το ρόλο. Λογικά θα έχουμε μια φρέσκια προσέγγιση του ήρωα, μιας κι έχει τον Tony Stark για μέντορα και κολλητό έναν Ned Leeds που μοιάζει πιο πολύ με τον Gankee από το Ultimate Universe.

Τι λένε οι φήμες: Πέρα από τον Vulture που έχει ήδη επιβεβαιωθεί ως βασικός κακός, παίζει να δούμε και Shocker. Mary Jane μάλλον δε θα έχουμε εδώ και βασικά καλύτερα, γιατί ΚΑΜΙΑ δεν είναι σαν το απόλυτο τούμπανο των κόμιξ!

Ευσεβείς πόθοι: Αξιοπρεπή δράση με λιγότερο μπλαμπλά και δράμα. Κάνα κλείσιμο ματιού για sequel που να αφορά symbiotes. Γιατί ο Raimi μας τα επήδησε σε αυτό το θέμα…

Thor: Ragnarok

Προς Νοέμβρη θα έχουμε την τρίτη ταινία του Ασγκαρντιανού Θεού του κεραυνού. Και με πολλά guests όπως ακούγεται…

Τι λένε οι φήμες: mash-up από Ragnarok, Planet Hulk και Defenders (των κόμιξ, ουχί της σειράς που ετοιμάζει το Netflix! ), με τον Doctor Strange να μας έχει «δώσει» στα mid credits συνάντηση Thor και Doctor Strange. Το όλο μπλέξιμο δείχνει να ξενερώνει τους σκληροπυρηνικούς φανζ, αλλά ας λάβουμε υπόψιν τον πολυσυμπαντικό χαρακτήρα της Marvel.

Ευσεβείς πόθοι: Μα τι άλλο; HULK SMASH!

Advertisements