10 κομματάκια που μου πρότεινε η αγαπημένη μου εφαρμογή και ξεχώρισα για να ασχολούμαι στο δρόμο και όχι μόνο. Πάμε!

Mastodon – Show Yourself

Όχι και τόσο κλασσ’κό Μάστουντο, πιο rock’n’roll φάση με τον Brann Dailor να μοιράζεται τα φωνητικά με τον Troy Sanders. Μπάσιμο κατευθείαν, ωραίο σόλο, ενδιαφέρον break. Πάλι αριστούργημα θα μας κεράσουν, να ξέρετε.

Soen – Paragon

Άλλη μια Floydική στιγμή από το πρόσφατο πόνημα του prog supergroup. Γενικά, ο δίσκος είναι μοιρασμένος ανάμεσα σε ογκώδες, μοντέρνο prog και στιγμές ψυχεδέλειας. Ψάχτε το επειγόντως!

Nailed to Obscurity – Protean

Καλό μελωδικό death metal προσφέρουν οι εκ Γερμανίας ορμώμενοι Nailed to Obscurity. Με κάτι από παλιούς Opeth τους ορθόδοξους σε φωνητικά και κιθαριστικής προελεύσεως ατμόσφαιρες. Αν βαρέθηκες τους παλαιοprog σεβντάδες του Μιχαλάκη, κάνουν καλή μεθαδόνη τούτοι δω.

Wolfheart – The flood

Ακουστικό, ατμοσφαιρικό intro που οδηγεί σε επικής ψυχικής ανάτασης μελωδικό death με έμφαση στη μελωδία και απαλό πλήκτρο. Φινλανδοί είναι, σιγά μην τους έλειπε το σύνθι! Και νταξ, το χειρίζονται διακριτικά ευτυχώς.

Havok – Ingsoc

Τώρα με τέτοιο τίτλο, σιγά μην ξεκινούσε ορθόδοξα! Μυστήριο intro που καταλήγει σε θρασά λίγο παλαιού και λίγο μοντέρνου τύπου. Αν βγάλεις στην άκρη τα φωνητικά που δεν είναι του γούστου μου, περνάει.

Evocation – Children of stone

Η έρπουσα doom εισαγωγή οδηγεί σε hardcore grooves και χωσίματα, εναλλάξ, μέχρι να συρθεί σάπια στη μέση και πάλι. Περνάει με τα μπούνια! 

Junius – The queen’s constellation

Και φτάνουμε σε μια περίπτωση που απορείς αν σε ξέρει καθόλου η εφαρμογή. Τι μπλιμπλίκια είναι τούτα ωρέ;;; Κάπου μπαίνουν κιθάρες παρακάτω και δημιουργείται μια ελαφρώς Deftonesική ατμόσφαιρα με μπουκωμένες κιθάρες και απλωμένες φωνές, αλλά το σύνθι που θα ζήλευε φτωχός γκοθάς καλά κρατεί. 50-50.

Pallbearer – Thorns

Οι τέσσεροι που παν το φέρετρο (αυτό ακριβώς σημαίνει pallbearer, εντάξει; ) συνεχίζουν να doomάρουν, αν και λίγο πιο χαρούμενα. Σαν τα ανέκδοτα που λένε στις κηδείες για να σπάσει λίγο η κατήφεια. Και με ακουστικό μέρος στη μέση να πιεις το κονιακάκι σου. Ζωή σε λόγου μας!

Motionless in White – Eternally yours

Όχι ότι τους είχα ποτέ αδυναμία, αλλά παραφλώρεψαν κι αυτοί. Ο Ρακιτζής το είπε καλύτερα το «δικός σου για πάντα» και μάλιστα σχεδόν power metal στα live του τα 80’s. Τούτοι δω μάλλον δεν την πολυγουστάρουν τη γκόμενα και προσπαθούν να την ξενερώσουν.

Spidergawd – What you have become

ΩΠΑΤΙΣ! Εδώ είμαστε! Από εκείνες τις φορές που η εφαρμογή κερνάει εκπληξούλες. Αλητήριο rock’n’roll ή garage ή punk ή Δημήτρης ή Θανάσης ή Νάσος με party hard και drive hard διάθεση. Προσοχή! Μην το τσεκάρετε σε χαμηλή ένταση!

Advertisements