Σάλο προκάλεσε ο αγαπημένος μου τατουαζοφόρος καράβλαχος Brent Hinds ότι οι Judas Priest δεν είναι metal… Κι όλοι οι αναμάρτητοι φανζ κει όξου βγάλαν τους πυρσούς και τα δίκρανα και κυνηγάνε να κάψουν τη μάγισσα…

ΠΙΣΩ ΩΡΕ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΠΕ!

ΕΔΩ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ!

Το διάβασες Θανάση μου; Εγγλέζικα ξέρεις; Έβγαλες άκρη; 

Ωραία.

Πες μου τώρα πόσο metal ήσαν οι Judas Priest πριν το Painkiller. Όσο κι οι Deep Purple σου λέω γω. Άμα σου πω τους τελευταίους metal, πόσες μούντζες θα μου ρίξεις; Άσε, απαντάω γω: Πολλές!  Αλλά τον Brentάκο ήξερες να τον θάψεις!

Μια χαρά το εξήγησε ο άνθρωπος: είπε τους Priest rock’n’roll, όπως τους είχε μάθει στα μικράτα του, κι εφόσον ζει σε μια χώρα που εχει αποκαλέσει metal τους Limp Bizkit και τους Bon Jovi, μεταξύ άλλων, έχει ένα δίκιο. Εσύ που ξέρεις τα πολλά Θανάση μου, πώς θα αποκαλούσες κάποιες μπάντες των 70’s με έναν ναι μεν βαρύ ήχο, αλλά όχι και σαν οτιδήποτε ακολούθησε; Θα έλεγες τους Black Sabbath stoner κατά πάσα πιθανότητα, αν δεν τους είχες ξανακούσει. 

Μ’αρέσει που απορούσαν κάτι άλλοι γιατί ο Hinds μιλάει άσχημα για το metal ενώ το παίζει. Το metal ε; Θα σου πω το άλλο: ο Lemmy είπε ότι έπαιζε metal ποτέ; Ο Hetfield στις αρχές των Metallica ότι έπαιζε thrash μήπως; (Στις αρχές, πρόσεξε, όχι τα τελευταία χρόνια που το thrash revival έγινε μόδα κι οι Metallica μοντέλα γυαλιών ηλίου). Ο ίδιος λοιπόν θεωρεί ότι παίζει rock’n’roll και δεν έχει και τόσο άδικο, εδώ που τα λέμε. Ειδικά όταν έχεις περάσει 90’s και 00’s με το να συνδέεις τη λέξη metal με σχήματα σαν τους Coal Chamber ή τους Atreyu, δεν δέχεσαι κι αβίαστα κι αβάδιστα την ταμπέλα.

Και στην τελική μαλάκα αναμάρτητε Ελληνάρα, τι σε νοιάζει κι αν μίλησε ο άνθρωπος για το metal, ε; Εσύ stoner (το οποίο προφέρεις «στόνερ» γιατί είσαι κι αμόρφωτος) και «φάσσσση» γουστάρεις. Στο μαντρί σου και στους μπάφους σου λοιπόν! Έμαθες εκεί πέρα ότι metal είναι ένα πράμα και πορεύεσαι χωρίς να σκέφτεσαι αν αυτό που λέμε σήμερα έτσι, είναι το ίδιο μ’εκείνο που λέγαν metal πριν 47 χρόνια. Εδώ λένε pop και r’n’b τη Nicki Minaj! Που τότε λέγαν pop τους Beatles και r’n’b τους Animals! Αλλά στα εκτός του συναφιού δε σχολιάζουμε, ε; Κόοοοοοοοτααααααα!

Προς όσους συνεχίσουν να δικάζουν τον συμπαθέστατο κατά τ’άλλα κιθαρίστα-μπαντζίστα-μπαφίστα, ένα Τσουκαλέικο ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ από μένα. Τα πτυχία σας να δω πρώτα ζα!

Advertisements