10 νέες κυκλοφορίες που μου προτείνει το Spotify με βάση τα γούστα μου. Πέτυχε διάνα άραγε;

(Χρήσιμη διευκρίνηση: ανάμεσα στα προτεινόμενα κομμάτια, υπάρχουν κι επιλογές της προηγούμενης εβδομάδας ή νέες κυκλοφορίες που πρόλαβα να ακούσω. Προφανώς και προσπαθώ να αποφεύγω τις διπλές καταγραφές στο blog.)

The Shiver – Miron-Aku

Σα να βάρυναν οι Ιταλοί, με τη Faith να αποπειράται κάποια harsh φωνητικά. Σα να τους πάει αυτή η προσέγγιση. Pas mal, περνάει.

Body Count – Black Hoodie

Βαρβάτη ε πιστροφή. Όχι ότι τους παρακολουθούσα ποτέ φανατικά, αλλά μπορώ να πω ότι τους φχαριστήθηκα περισσότερο από ποτέ. Περνάει!

Nightrage – Bemoan

Το σχήμα του Μάριου Ηλιόπουλου επιστρέφει και για πρώτη φορά καταφέρνει να μη μ’ενθουσιάσει. Θα μου πεις Θανάση μου, μια τυχαία επιλογή από το δίσκο είναι. Θα σου απαντήσω ότι ακόμα και στα fillers των προηγούμενων δίσκων διέκρινα ψυχή. Εδώ διακρίνω αψυχιά που βγήκε με το τσιγγέλι. Θα το ακούσω όλο πρώτα πριν το απολύσω όμως.

Warbringer – Remain violent

Thrash-hardcore φάση που δε μπορώ να πω ότι θα το έβαζα σπίτι μου, αλλά θα τσούγκραγα φρέσκια μπύρα αν το πετύχαινα σε μεταλλόκλαμπο. Περνάει επειδή είναι Σαββάτο, σε καθημερινή ίσως να απολυόταν.

Dark Tranquillity – Time out of place

D.T. out of place θα έλεγα ότι είναι η ambient μπαλάντα των Σουηδών, το οποίο μαζί με το «The Absolute» είναι bonus tracks του υπέροχου δίσκου «Atoma» που κυκλοφόρησαν προ μηνών. Ενδιαφέρουσα σύνθεση ωστόσο. Περνάει λόγω του b-side χαρακτήρα.

Avatarium – Into the fire/Into the storm

Νέα δουλειά από το νέο σχήμα του doom lord Leif Edling. Οι Sabbath καταβολές δεν κρύβονται ούτε κάτω από τη θηλυκή (αλλά αρχιδάτη) ερμηνεία, ούτε κάτω από τα πλήκτρα. Περνάει.

Firespawn – Death by impalement

Νέο single από το death metal supergroup (με μέλη από Necrophobic και Entombed παρακαλώ). Οι παλιές καραβάνες έχουν τσαγανό και κερνάνε ντροπές τους νεότερους σε κάθε δικασιά. Περνάει με τα μπούνια!

Hot Water Music – Moments Pass

Οι Φλοριδιανοί με το μπουκοφσκικό όνομα βγάνουν συλλογή με b-sides. Αν κι οι «κανονικές ω κυκλοφορίες τους έχουν ενδιαφέρον, αυτο δε με συγκίνησε. Απολύεται και να επιστρέψει με νέο επίσημο δίσκο για συστατική επιστολή.

Carach Angren – Song for the dead

Το ότι μπορεί κάποτε να έψαξα μια συμφωνική γκοθιά δε σημαίνει ότι θα μου πετάς στις προτάσεις τέτοιες σούπες ωρέ Σποτιφάη! Απολύεται με συνοπτικές διαδικασίες και κανόνισε να μην ξανασυμβεί!

Ajattata – Ave Satana

Το Φινλανδικό supergroup πάλι δε με χάλασε καθόλου. Σκοτεινό, μελωδικό και βάρβαρο ταυτόχρονα metal με εξωτικό στίχο (κυριολεκτικά, δεν είναι στα εγγλέζικα!) να προσδίδει στην όλη άρρωστη ατμόσφαιρα. Περνάει για καμιά μπύρα σε θεματική βραδιά στο Rainbow.

Advertisements