Παρά το γεγονός ότι ψηφίστηκε ένας αντικαπνιστικός νόμος, από όλους τους δημόσιους χώρους βγαίνουν ακόμα ντουμάνια. Ας δούμε 5 λόγους που δεν έπιασε.

1. Λόγω του καφέ. Δε γίνεται καφές χωρίς τσιγάρο! Κι άμα είσαι έξω για καφέ, θα το χρειαστεί ο οργανισμός σου. Ο συνδυασμός αποτελεί παράδοση κι οι Έλληνες είμεθα των παραδόσεων ωρέ! Άσε που δίνει πάτημα και για το επόμενο σημείο της λίστας.

2. Το κουτσομπολιό. Καφές και τσιγάρο και παρέα ίσον κουτσομπολιό. Αναπόφευκτα. Βγάλε κάτι από την εξίσωση και χαλάς όλη τη μαγεία.

3. Θα μας χάλαγε τα σεκλέτια ωρέ! Σε παράτησε η γκόμενα; Φόλιασαν το σκύλο σου; Τράκαρες; Κάποια στιγμή θα βρεθείς να τα πίνεις σε ένα μπαρ, αδειάζοντας πακέτα (αυστηρά πακέτο, δε γίνεται καλό σεκλέτιασμα με στριφτό). Πως θα σεκλετιαστείς α λα Φαίδων Γεωργίτσης χωρίς τσιγάρο, ε;

4. Το μεράκλωμα. Σήκω χόρεψε μια λεβέντικη, ΠΑΣΟΚτζίδικη ζεμπεκιά χωρίς τσιγάρο. Σούβλισε αρνί χωρίς τσιγάρο. Βγες για τσίπουρα με την αντροπαρέα χωρίς τσιγάρο. Δε γίνεται! Φλωρεύουν όλα απότομα!

5. Η σοβαρή κουβέντα. Δε λέμε τυχαία «η υπόθεση σηκώνει τσιγάρο».  Άντε λύσε κυπριακό, μεσανατολικό, grexit και brexit χωρίς τσιγάρο! Γι’αυτό δυσκολευόμαστε στα Eurogroup Θανάση μου, επειδή δε μπορούμε να καπνίσουμε!

Επίλογος: Ψτ, αντιπαθητικέ αντικαπνιστή χωρίς χιούμορ που θα πεταχτείς να πεις ότι λέω μαλακίες, το ξέρω ότι λέω μαλακίες. Το ότι δεν πέρασε η καπνοαπαγόρευση είναι καθαρά συνδυασμός ελλιπών ελέγχων και πονηριάς των μαγαζατόρων. Το από πάνω κείμενο είναι μια σαρκαστική τοποθέτηση που γίνεται από έναν βαρύ καπνιστή και θίγει τη μόνη περίπτωση που ο Έλληνας έδειξε τόσο hardcore ανυπακοή στο νόμο. Αν δε μπορείς να διακρίνεις το χιούμορ, κερνάω τσιγάρο μπας και χαλαρώσεις.

Advertisements